Tsatsiki

Keksin vasta pari viikkoa sitten, että kotitekoinen tsatsiki on ihan järjettömän hyvää ja sen saa tehtyä aineksista, jotka löytyvät useimmiten aina kotoa. Mulla on tapana oikoa resepteissä, joten tässä mun pikaohje:

5 kukkurallista tl maustamatonta jogurttia

Noin 5 cm pala kurkkua

1-2 kpl pientä valkosipulinkynttä

1 tl hunajaa

Suolaa, mustapippuria ja sitruunamehua oman maun mukaan 
(esim. suolaa 1/3 tl ja 10 pisaraa sitruunamehua)

(Päälle oliiviöljyä)

IMG_8795xopy

Pese ja raasta kurkku. Sirottele kurkkuraasteen päälle vähän suolaa, jotta neste irtoaa. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. (Mun mielestä valkosipulista tulee parasta itse pilkottuna, eikä esim. puristettuna puristimen läpi.) Mittaa jogurtti pieneen kulhoon ja lisää valkosipulisilppu, hunaja, suola, pippuri ja sitruunamehu. Purista kädellä kurkusta kaikki vesi pois ja lisää jogurtin sekaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tsatsikin vetäytyä jääkaapissa noin tunti. Lisää oliiviöljyä tarjoilun yhtedessä noin teelusikallinen.

Kuten huomaatte, en valuttanut jogurttia, enkä itkettänyt kurkkuraastetta kuin muutaman minuutin. Tsatsikista tulee silti tosi hyvää esim. uusien perunoiden kanssa tarjottuna.

IMG_8798 copy

Sopii myös dipiksi vihanneksille!

t. Enni

Kommentit

  1. kiitti reseptistä, en ikinä laittanut sinne hunajaa ja sitruuna, pitäis kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä! Tuovat hyvää makua siihen :)

      Poista
  2. Kiitos reseptistä, olen aina halunnut tehdä tsatsikin kotona, nyt tiedän miten! :)

    xxx
    E
    http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös