Ei niin onnistunut paita

Olin aika innoissani nähdessäni Costume-lehdessä paidanteko-ohjeen. Kävin etsimässä kaavat paitaan nettisivuilta, mutta sitten näin kuvan valmiista paidasta. Nyt täytyy kyllä kysyä, että mitä ihmettä tässä on ajateltu? Idea on erittäin hyvä, toteutus ei niinkään.

Jos paita näyttää valmiina tuollaiselta, niin pitäisikö kaavoja vielä vähän muokata? Ihan hyvä, etten lähtenyt kauppaan ostamaan kangasta.


Ennen kuin luovutin, halusin kuitenkin testata ohjetta käytännössä. Kyllähän kaavoja voi aina muokata? Hain siis harsokangasta, tulostin kaavat, leikkasin kankaan ja ommeltuani paidan tulin vain siihen tulokseen, että juu ei tästä tullut mitään.

IMG_8868_copy

IMG_8906_copy

IMG_8932_copy

Kaula-aukosta sain ihan helposti muokattua isomman, mutta muut kohdat olivat vähän vaikeampia. Paita ei nimittäin istu selästä yhtään, enkä enää tiedä mistä kaventaisin, tai miten kaavoja pitäisi muokata, että turha pussitus paidan takaosasta lähtisi pois. Kun kavensin sivusaumoja, ne menivät ryppyyn. Sitten yritin tehdä sivusaumoihin tarkoituksella rypytyksiä ja yllättäen se jopa näytti hieman paremmalta - paitsi selästä, joka pussitti edelleen. 

IMG_8933 copy

Näin paljon kavensin ompeleita ja tuloksena oli silti iso valkoinen pussi. Jotain kertoo se, että Coco säikähti, kun näki mut pukeutuneena tähän. "Here comes the doctor..!"

IMG_8930_copy

IMG_8928_copy

IMG_8927_copy

IMG_8923_copy

IMG_8943_copy

Parempaa kuvaa en ota päälläni, koska sellaista ei saa. Testipaita on aivan kamala. Nyt suunnitelmissa on jossain vaiheessa yrittää tehdä kaavat vanhasta löysästä neulepaidastani ja toivoa parempaa lopputulosta.

Joo, EN suosittele.

t. Enni

Kuvat: 1 & 2 Costume

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Joo aika surkuhupaisaa XD Mutta onneksi itseasiassa tänään kaavoitin itse erään paitaa ja lopputulos oli vähän toista maata ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös