VALO

Tässä olisi lukijoilleni yksi suosittelemisen arvoinen nettisivu, joka pitää sisällään vapaan ja avoimen lähdekoodin lisenssimaksuttomia ohjelmia (siis ilmaisia ohjelmia!!) Windowsille.

"VALO, eli Vapaat ja Avoimen Lähdekoodin Ohjelmistot on julkaistu lisensseillä, jotka takaavat käyttäjille oikeudet käyttää, kopioida ja muokata ohjelmistoja vapaasti."Jaan VALO-CD-linkin siksi, että täällä blogissanikin ovat monet kyselleet halpojen kuvankäsittelyohjelmien perään ja nyt nämä lukijat voivat asentaa ilmaisen kuvanmuokkausohjelman, GIMPin, myös täältä. Nettisivuilta löytyy myös ilmainen tekstinkäsittelyohjelmapaketti LibreOffice (vrt. Microsoft Office) ja paljon muitakin ilmaisia ladattavia ohjelmia.

Hyvää tässä on siis se, että ohjelmat voi asentaa suoraan tuolta nettisivulta, jonka lisäksi sieltä löytyy ohjelmakohtaisia suomenkielisiä ohjeita. Suoraan tuolta asentaminen helpottaa paljon niitä ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta halua/osaa/uskalla ladata asennustiedostoja tuntemattomilta nettisivuilta. Lisäksi sieltä voi löytyä jotain uutta teille, jotka olette jo GIMPin tai muiden ilmaisten ohjelmien käyttäjiä.

Kannattaa käydä katsomassa!

t. Enni

Materiaali: VALO-CD

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös