Siitepölyallergikot

Kävin tänään sairaanhoitajan juttusilla allergiastani ja siellä tuli pari mielenkiintoista asiaa esille keskustellessamme siitepölykaudesta. Hän antoi hyviä vinkkejä, jotka käyvät monille muillekin allergiaoireista kärsiville ihmisille.

Hänen simppelit vinkkinsä olivat nämä:
1: Pidä pitkiä hiuksia kiinni keväällä, koska siitepöly jää hiuksiin ja siirtyy sitä kautta tyynylle ja siitä silmiin. 
2: Käytä keväällä hattua, jotta siitepölyä jäisi hiuksiin mahdollisimman vähän.
3. Pese hiuksia usein.

Tähän lisäksi hän mainitsi, että allergialääkkeet ja silmätipat kannattaa hakea kaupasta jo nyt, sillä myöhemmin ne saattavat olla loppu. Ilmeisesti leppä alkaa kukkia jo ihan parin viikon päästä ellei aikaisemminkin.

Tästä tuli mieleeni, että keväällä kannattaa myös käyttää ahkerasti aurinkolaseja, koska siitepölyä silmissä ei ole se kaikista ihanin tunne. Toinen keino ehkäistä allergiaoireita kotona on muistaa olla tuulettamatta sisätiloissa paljoa, jottei siitepölyä turhaan pääse sisälle.
Näitä ihania kevätsäitä ja siitepölypilviä odotellessa kertaan nyt vielä viimeisen kerran huomiseen tenttiin. Toivottakaa onnea!

t. Enni

Kommentit

 1. Kuulin itekin uutisista, että nyt pitäisi aloittaa allergialääkkeet, jos haluaa välttyä nuhalta ja kutisevilta silmiltä. Olen itse oikein erikoistunut siihen, että aloitan lääkityksen joskus keskellä kesää, kun allergiani on päässyt pahimmilleen. Jospa nyt olisin ajoissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ilmeisesti siitä oli nyt uutisoitu. Siksi hoitaja sanoi, että hae nyt, sillä muuten niitä ei enää ole. Pitää katsoa antaako resepti vielä hakea uutta satsia!

   Kannattaa aloittaa lääkitys pian, koska ilmeisesti Norjassa (leppä?) kukkii jo, joten tuskin menee kauan kun se alkaa täälläkin. Itse syön ympäri vuoden näitä lääkkeitä, joten pitäisi olla hyvin varauduttu jo ennalta! :D Allergialääkkeen teho pitäisi kyllä olla parhain silloin kun lääkitys on aloitettu aikaisin ja se on säännöllinen. Tosin oireita on ihan varmasti odotettavissa, ja ilmeisesti on tulossa myös aika rankka kevät allergikoille... :(

   Poista
 2. Tuossapa on varmasti hyviä vinkkejä. Minun piti aloittaa allergialääkitys jo yli viikko sitten, kun alkoi tulla oireita. Liekö tuo katupöly haitannut ensimmäisenä, mutta olin ihan tukossa. Koivukin alkaa näillä hetkillä kuulemma pölytä ellei ole jo alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että näistä oli hyötyä. Kannattaa aloittaa kuuri ajoissa! Olen käsittänyt, että leppä alkaa kukkia heti kun lumet sulavat, koivu vasta myöhemmin yleensä huhtikuussa?

   Poista
 3. Onnea tenttiin! Ja kiitos lääkärin antamista lisävinkeistä. Noita en ookkaan kuullu, mutta tulee kyllä tarpeeseen! :) Pelottaa jo tuleva siitepölykausi :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos vaikka tentti kyllä oli jo! Mutta varovaisen varma voisin olla nyt ainakin läpipääsystä :D

   Hyvä, että näistä oli apua! Ainakin itse aion pitää hiuksia kiinni ulkoillessa ja varmaan pitää myös sitä hattua. Inhottaakin ajatus, että oma tyynyni olisi täynnä siitepölyä. Aa sitä tuskaa!

   Poista
  2. Todellakin tuskaa! Muistan vieläkin ensimmäisen kesän kun tuli siitepölyallergian oireet ja kiirehdittiin päivystykseen kun sain niin pahan hengenahdistuksen :s Onneksi nyt osaa varautua ajoissa :)Tykkään muuten hirmusti sun blogista :)

   Poista
  3. Joo tiedän tunteen, se on hirveää kun henki ei kulje. Heräsin itseasiassa siihen samaan viime yönä, mutta ihan omaa vikaahan tämä on kun koiraperheessä yöpyy allergikkona... Onneksi mulla kuitenkin on astmalääkkeet olemassa!

   Kiitos muuten paljon, tosi kiva kuulla. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös