Merkkipaalumekot

Kirppisvaatteita kasatessa (taas) käsiini osui kaksi mekkoa, jotka ovat toimineen eräänlaisina merkkipaaluina elämässäni. Yksi oli ysiluokan päättöjuhlamekko ja toinen oli ylioppilasmekkoni. Heitin pienen haasteen itselleni, josko saisin ne vielä päälleni.

En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, mutta jos jotain on lähtenyt, niin sitä on myös lähtenyt vartalon yläosasta. Tämä mekko oli siis ylioppilasjuhlissani viimeksi päällä. Onneksi se ei näytä tässä niin hassulta kuin miltä se näytti peilistä katsottuna.


Hämmentävintä oli ehkä tämä seuraava mekko, jota olen pitänyt päällä viimeksi 15-vuotiaana (siis melkein 10 vuotta sitten). "Mariekko" tehtiin mittojeni mukaan ysiluokan päättöjuhlia varten, mutta en kyllä muista, oliko mekko silloinkaan tyköistuva vai ei. Nyt se oli kuitenkin jopa hieman väljä. Jos siis lyhennän joskus mekon helmaa, niin saattaapa olla tälle vielä käyttöä tulevaisuudessakin. Kotelomallisena tämä olisi kyllä myös ihan täydellinen...


Onko teillä vielä omat päättömekkonne tallessa?

t. Enni

Kommentit

 1. Ylppärimekko on, rippimekosta en tiedä enkä kyllä välitäkään. :D Se oli karmea, tunkkaisen vaaleansininen kotelomekko.

  Ylppärimekko sen sijaan oli juuri sellainen, kuin olin siitä unelmoinutkin ja hartaasti koko kevään metsästänyt. Se oli raikkaan omenanvihreä (ei liian keltainen, ei liian sinertävä, ei liian vaalea eikä liian tumma) ja riittävästi kellohelmainen, muhkeahko siis. Lisänä oli pitsiyksityiskohta rintapielessä ja naruolkaimet. Silkkiä, Tampereen Kekäälestä. Metsästin Oikeaa Mekkoa mummun kanssa Jyväskylän kaupoista (koska asuin ja kävin lukiota tuolloin Keski-Suomessa) pariinkin otteeseen ja sain jo peräti moitteita siitä, että kyllä nyt pitää alkaa löytyä mekko. Onneksi pidin pääni ja vierallessani miehen luona Tampereella löysin sen täydellisen mekon sitten täältä. :) Se ihanuus oli arvokas, mutta niiiin kaunis ja näytti upealta kuvissa. Käytin siinä päällä valkoista jakkua ja kengät olivat valkoiset myös. Sointui hyvin lakkiin. ;)

  En ehkä nyt ostaisi ihan samanlaista, jos olisi ajankohtainen hanke nyt, mutta silloin se oli juuri se, mitä halusin ja mitä löysin. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itseasiassa edes muista omaa rippimekkoani, tosin kävin riparin talvella, eli saattoi mulla olla päällä joku hamekin puseron ja sukkisten kanssa... Ei voi muistaa, pitäisi katsoa valokuvista! :D

   Sun mekko on kuulostanut ihanalta. Ja sellaiselta, että se kestää aikaa. Valkoiset asusteet ovat juurikin parhaita, koska ne vaan sopivat lakkiin niin hyvin. Mulla oli valkoiset kengät mustalla rusetilla, eli ihan sointuivat myös mekkooni! Ostin omani Espanjasta ja hintaa tuli vain 25 euroa. :D Pääsin aika halvalla ja yllättävän helpollakin, koska mekon piti tuolta reissulta aikoinaan löytyä.

   Jos nyt valmistuisin, niin olisi varmasti myös aika erilainen tyyli. Mutta on tuo mekko silti vieläkin nätti ja ajankohtainen. Väri olisi kyllä silti aika varmasti ihan sama valkoinen :)

   Poista
 2. Oi Marimekko kuosinen mekko on ihana! Siinä on vähän upeaa kuuskytluvun fiilistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Halusin tuolloin nimenomaan marimekon, mutta tuollaista ei ollut valmiina, joten ostettiin unikkokangasta ja teetettiin! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös