Mediatekniikan insinööri ja suuret valinnat

Opiskeluni ovat nyt edenneet siihen vaiheeseen, että pitäisi päättää itselle pääaine ja siihen ohelle sivuaineet.

Kuten olen jo aiemmin kertonut, niin opiskelen HAMKissa mediatekniikan insinööriksi. Suoraan sanottuna opiskelen kuollutta alaa. Kovasti tuntuu siltä, että tyrkytys tietotekniseempään suuntaan on suuri, sillä mediatekniikkaan ei enää oteta uusia opiskelijoita. En oikeastaan haluaisi opiskella mitään, mikä liittyy jotenkin sanoihin ohjelmointi, palvelimet tai tietokannat, vaan enemmänkin jotain grafiikkaa ja suunnittelua.

Valinnanvara pää- ja sivuaineisiin on mielestäni aika suppea. On kuitenkin ihan varmaa, että tulevaisuutta ajatellen tuotantotalous ja johtaminen tulisivat olemaan tärkeitä asioita. Tämä voisi siis olla yksi mahdollinen sivuaine. Pääaineen valinta on helppoa, sillä otan multimedian. Sen ohelle tulee valita vielä yksi vaihtoehto, joka on tässä tapauksessa videolähetystekniikat. Se valikoitui omalle kohdalleni aika automaattisesti, joten sen vaihto ei enää onnistu. Kiinnostus aiheeseen on kuitenkin tällä hetkellä aika olematon...

Kiinnostaa...
Ammattikorkeakoulun opiskelijana olossa on kuitenkin ainakin yksi hyvä puoli, nimittäin opiskeluoikeus muidenkin koulujen tarjoamilla kursseilla (tai näin sen ainakin käsitin). Olen nyt selannut läpi Metropolian, LAMKin ja Laurean valikoimia ja löytänytkin joitain mahdollisesti sopivia kursseja. LAMK tosin vaatii kursseilleen ennaltakäytyjä omia kurssejaan, joten tämä blokkaa aika hyvin muut halukkaat eri kouluista. Metropolialta taas ei ole vielä vastattu lähettämääni sähköpostiin, jossa kysyin mahdollisuutta ottaa sivuaineeksi yksi heidän tarjoamistaan moduuleista.

LAMKin tarjontaa

Mitä sitten haluaisin opiskella, kun en ole tyytyväinen alani tarjontaan? No sitä graafista suunnittelua, digitaalista kuvaa, valokuvausta ja vielä käytännönläheisempää multimediaa kaiken tämän muun teknisen opiskelun ohella. Olisin tietysti voinut hakeutua medianomiksi, mutta halusin koulutukseltani vähän enemmän. Medianomejakin valmistuu paljon, ehkä liikaakin? Haluaisin kuitenkin mahdollisuuden olla ehkä edes hieman vahvempi kilpaillessani tulevaisuudessa työpaikoista heidän kanssaan. En tiedä vielä tarjoaako tämä tekniikan ala sitä kuitenkaan minulle.


Mua kiinnostaisi nyt kuulla omakohtaisia kokemuksia muilta media-alan ammattikorkeakouluopiskelijoilta Etelä-Suomen alueelta. Mitä te aiotte valita pääaineeksi ja mitä kaikkea koulussanne voi opiskella? Onko kurssien laatu hyvä ja kannattaisiko mun harkita joitakin kursseja?

t. Enni

Kommentit

 1. Itse opiskelen mediatekniikan insinööriksi Jyväskylän JAMK:ssa. Täällä ei edes ole mitään suuntautumis juttuja :s Itsellenikin toi graafinen puoli on kyllä se ykkösjuttu, ja harmikseni siihen liittyviä opintoja ei juurikaan ole. Koodaaminen ei kiinnosta yhtään :/ Toivottavasti valmistumisen jälkeen jotain itselle mielekästä työtä löytyy :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti ala sitten kuuluu olla paljolti tietotekninen... Toisaalta ei opsi hirveästi tietotekniikasta eroa, joten en tiedä miksi sitten on oma nimi tällekin koulutusalalle.

   Miten teillä menee tuo suuntautuminen? Onko teillä mitään vaihtoehtoja?
   Oletko muuten jotain harjoitteluja jo suorittanut?

   Poista
 2. Kai toi suuntautuminen menee vain valinnaisten kurssien kautta, ei meille ole sellaisesta muuten edes puhuttu :s Itse suoritin esim. graafisen moduulin ja markkinoinnin kursseja (molemmista n.15op) sekä digikuvauksen verkkokurssin :s Opiskelen nyt kolmatta vuotta ja ajattelin suorittaa harjoittelun kesän jälkeen. Eli oon aika loppusuoralla opinnoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mä olin ainakin ihan pihalla kun meille vasta nyt niistä kerrottiin ja toinen vuosi on kohta lopuillaan. :D Meillä myös harjoittelu pitää suorittaa ihan omalla ajalla, eli kesällä, ellei halua koulun ohessa sitä sitten tehdä.

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös