Valokuvauskysymyksiä?

Jahas tässäpä muutama kuva viime viikonlopulta. Mikähän päivä lie, en enää muista. Kuvista puheenollen tuli mieleeni, että sain eräältä lukijalta toiveen tehdä postauksen valokuvaamisesta. Ennen kuin sen teen, niin pyytäisin halukkaita ja aiheesta kiinnostuneita kirjoittamaan hieman kysymyksiä mulle, niin saan sitten kaiken samaan pakettiin. Kyse oli siis nimenomaan järjestelmäkameralla kuvaamisesta.
Kertokaahan jos mieleenne tulee jotain, niin yritän auttaa parhaani mukaan ja laitan sitten jonkinnäköistä opusta tulemaan tänne.

t. Enni

Kommentit

 1. mulla ois sellane kysymys et miten pystyy ottamaan ilman salamaa kuvia liikkuvasta kohteesta ilman että se tärähtää? Esim koirasta ois kiva saada kuvia, mutta salamalla ei tule hyviä ja ilman salamaa tärähtää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valotusaika pitää olla tarpeeksi nopea, esim 1/160 sek. Kuvasin tänään sisällä päivänvalossa hyppivää koiraa ja mulla oli 1/100-160 tai nopeampikin valotuaika. Iso-arvo oli tässäkin vaiheessa nostettava jo johonkin 1600, koska sisällä ei ollut kuitenkaan niin valoisaa. Kuvasin aika pienellä polttovälillä, jotta valoa olisi ollut mahdollisimman paljon. Eli siis sitä valotusaikaa laitat niin paljon kuin mahdollista, ilman että kuvasta tulee ihan tumma.

   Siten saa myös teräviä, että seuraa kohdetta, jolloin valotusajan ei tarvitse olla niin nopea. Tässä tietenkin ongelmana se, että koiran liikkeitä on aika mahdotonta ennustaa. Liikkuvan koiran kuvaaminen on kieltämättä aika hankalaa, koska tällöin vielä tarkennuksenkin tulee osua juuri kohdalleen. Vaatii siis kameraltakin jo hieman...

   Poista
  2. Katsotaan saisiko tästä jotain loppuyhteenvetoa kohtapuolin siihen omaan postaukseen.. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös