Photoshop by Adobé - kuvanmuokkauksesta

Mulle on jo paristakin paikasta linkattu alla olevaa videota. Ilmeisesti se liittyy siihen, että olen kovin kotona muokatessani kuvia ja tiedän vähän, että mitä kaikkea mainoskuville ja mallikuville oikein tehdään (ja osaan myös tehdä saman itse). Ja tietysti teen itsekin vastaavanlaisia tutoriaaleja kaiken kansan nähtäville.

Tai sitten se oli hienovarainen vinkki... :) Totuus omalla kohdallani on kuitenkin se, että en julkaise itsestäni omasta mielestäni huonoja kuvia ja piste. Koska niitä ei edes muokkaamalla saisi julkaisukelpoisiksi. Tottakai muokkaan kuvia, mutta yleensä se on sitten koko kuvan yleisen valaistuksen, värisävyjen tai terävyyden muokkausta.

En kannusta ketään muuntelemaan totuutta muokkaamalla kuvistaan luonnottoman näköisiä, mutta näytän kuitenkin miten sen voisi tehdä. Ja 99% tutoriaaleistani ovat ihan hyvän maun mukaisia. Mutta toisaalta, kyllähän jo valokuvausvaiheessakin tehdään poseeraus, joka imartelee mahdollisimman paljon kuvattavaa. Joten kai se on sitten aika sama muokata jälkikäsittelyssä se yksi turha hiuskiekura pois nenän päältä?

Kesällä kirjoitin samankaltaisesta aiheesta ja muokkasin itsestäni "vähän" totuutta vääristelevän kuvan kaiken kansan nähtäville. Tässä myös linkki blogini suosituimpaan Photoshop-tutoriaaliin: "Saisiko olla -5kg?". Sekä viimeisenä vielä linkki blogini alkuajoilta eli pohdintaa kuvanmuokkauksesta.


Mutta uskokaa tai älkää, me naiset emme ole ainoita, joiden kuvia muokataan. Netti on pullollaan ohjeita myös miten tehdä itselleen sixpack, tai mahtavat muskelit. Siis miehille.

t. Enni

Kommentit

  1. Kiitos blogisi rehellisyydestä! Nämä photoshop jutut on mielenkiinotoisia!

    VastaaPoista
  2. Hanni5: :) Kiva kuulla. Mun mielestä nää jutut on jo aika saada kaikkien tietoon, ettei vaan oikeasti olisi ihmisiä, jotka luulisivat että kuvat mainos/mallikuvat olisivat ihan alkuperäisiä ja koskemattomia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös