Kosteutusta, käsirasva ja huulirasva?

Help! Talven pahin kirous on jatkuva käsien rasvaus, koska muuten saa kärsiä ja kipeästi. Onko oikeasti jotain suosittelemisen arvoista käsirasvaa, koska tuntuu siltä, että olen jo kokeillut kaikkea? Onko esim. tämä Neutrogenan Norwegian Formula käsivoide niin hyvää kuin väitetään? Toisaalta mulla on käytössä ollut jo pitkään ihan Apo Basen hajusteeton perusrasva, josta tuntuu olevan paljon hyötyä käsien kosteuttamiseen kuin jos käsiä uittaisi vedessä. Ja kortisonivoiteiden käyttö on ihan pakko lopettaa, ettei iho hajoa lopullisesti.
Samaten kyselisin huulirasvojen perään... Kyllä, olen myös huulirasva-addiktoitunut. En haluaisi käyttää sanaa riippuvainen, koska yritän kuitenkin päästä turhasta sutimisesta eroon. Mutta minkä sille voi, kosteutetut huulet nyt vaan tuntuvat paljon luonnollisemmilta. Mitään hölynpölyhuulirasvoja en voi käyttää, iho ei vaan kestä.


Tuota munkkirasvaa pitäisi ehkä taas kokeilla, tosin mulla ei ole sen tehosta enää muistikuvia, koska viimeksi käytin sitä yläasteella. Mutta jos tiedätte jonkun hyvän, kosteuttavan ja herkälle iholle tarkoitetun superhyvän huulirasvan tai käsirasvan, niin pliis auttakee naista hädässä!

t. Uunituore pölyallergikko

Kuvat: täältä, täältä & täältä

Kommentit

 1. Mulla oi Neutrogenan korkeemman aurinkosuojan huulirasva (en ole kokeillut sitä toista :D) on ainakin paras huulirasva, jota oon kokeillut. Pitää huulet pitkään kosteutettuina ja pehmeinä ja tuntuu oikeesti hoitavalta eikä sellaselta kalvolta vaan huulien päällä. :P Ja instant-relief jos on rohtuneet huulet ja suupielet meinaa aueta, ihanan paksu ja rasvaisen tuntuinen. Tullut kans jotain apteekin huulivoiteita kokeiltua ja ihan kun ei ois mitään huuliin pistänytkään, siltä tuntuu, ja annoin itelleni aikaa jos vaikka aine "hoitaisi" salaa huulet kuntoon, mutta ei. :D

  Ihan must myös jos käyttää kuivahkoja huulipunakoostumuksia, tuota alle ja menoksi. :)

  VastaaPoista
 2. Niinjoo ja käsirasvasta osaan sanoo vaan et Nivean SoS Handcream on vähän ihmeellinen silikonirasva, mutta toisaalta silikonit suojelee ihoa muodostamalla sen kalvon, mutta vielä paremmalta on tuntunut sellainen suomalainen Bepanthen-matkija kuin Bevita. Niillä on ihan pieniä tuubeja, ja aine on tarkoitettu kai kasvoille, mutta ihan liian rasvainen ainakin mun iholle, joten otin käsirasvaksi, ja sellaisena oli ihan jees. :P

  VastaaPoista
 3. Kannattaa kokeilla Madaran pehmentävää huulivoidetta. Toi voide oli ainoa mikä auttoi mun kuivia huulina yhtenä talvena kun jouduin työskentelemään erittäin kuivassa ilmassa. Saa tilattua ainakin biodelly.comista ja se on TODELLA riittoisaa!

  Käsiin mie käytän kesät talvet Lemon Juice & Glyserinen perinteistä käsivoidetta, ja ainakin mulla se toimii hyvin. :)

  VastaaPoista
 4. Maria: Oo kiitos vinkeistä. Täytyy varmaan testata tota huulirasvaa. Mäkin käytin vaseliinia huuliin ja mietin, että miks mitään ei tapahtunut. :/ Sitten selvisi vasta, ettei se kosteuttanutkaan yhtään...

  Yritän löytää kaupoista testereitä tuosta Nivean rasvasta, niin saa vähän tuota tuntumaa selville. :D

  Suvi: En oo ikinä kuullutkaan tuosta huulivoiteesta. Pitääpä vähän tutkia. On tullut tuota Lemon Juice & Glycerine -rasvaa joskus käytettyäkin, mutta sen teho ei vastaa mun talven tarvetta ja jää näin talvella riittämättömäksi.
  :(

  VastaaPoista
 5. Hamppurasva Bodyshopista, siinä on ihme aine. Mulla on tosi kuivat kädet, punottaa, halkeilee ja hilseilee mut se tehoaa. Toinen hyvä on apteekissa myytävä voide ( en kuollakseni muista kyllä nimeä) mutta se jättää iholle sellaisen suojaavan pinnan. Apteekista kyllä kannattaa ihan vaikka kysyä niiden käsien kera, sillä mäkin sen voiteen löysin. Huulirasvoista ei mitään hajua :D mut ehkä mäkin saan jonkun vinkin tätä kautta.

  VastaaPoista
 6. Itse käytän talvisin käsilleni ja myös kasvoilleni Nivea Soft:ia. Mielestäni se kosteuttaa ihoani tarpeeksi. Tuttuni on kehunut minulle myös erisan kosteuttavaa perusvoidetta joka on herkälle iholle. :) Huulirasvana olen joskus käyttänyt pebanthenia ja se oli hyvää. Tällä hetkellä käytössäni on Yves Rocherin huulirasvaa. :)

  VastaaPoista
 7. Milma: Mmh olen testannut joskus sitä hamppurasvaa, muistaakseni mulla oli siitä testeri. Siitä on kyllä aikaa... Pitäisi varmaan katsoa uudestaan. Niin, täytyy käydä apteekista kysymässä onko käsilleni mitään tehtävissä, vai viekö tie lääkärille... :D

  Anonyymi: Erisan on testattu! :D Pahan hajuista, mutta teho on muistaakseni ihan ok. Olenkin muuten aina miettinyt, että miten tuota bepanthenia käytetään huulirasvana, eikös se oli ihan kamalan makuista? Mulla on ollut purkki (tatuoinnille) ja kun testasin sitä huulirasvana, niin maku oli aika kirpeä.. :D

  --


  Olisi muuten varmaan pitänyt mainita kirjoitukseeni vähän mitä kaikkia rasvoja sitä kotoa löytyykään, niitä meinaan löytyy paljon! :D Acon huulirasva on mulla muuten nyt käytössä, mutta sen huulipunamaisuuden vuoksi se ei varmaan kosteuta niin tehokkaasti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös