Garnier Mineral Deodorant

Mun on pitänyt kirjoittaa tästä aiheesta jo ikuisuus sitten, mutta täältä pesee nyt. Ei tarvittu kovinkaan suuria taitoja googlata hieman Garnier Mineral Deodorantin käyttökokemuksia, kun törmäsin samaan huomaamaani ongelmaan. Miten se menikin niin, että tällainen hypoallergeenisesti testattu tuote, joka sisältää luonnon mineraalia (= perliittiä eli vulkaanista tuhkaa), aiheuttaakin sitten ihottumaa kainaloiden iholle? Mainospuheiden mukaan ihon tulisi kuitenkin pysyä virheettömänä ja terveenä.

"Kosmetiikkatuotteita markkinoidaan monenlaisilla väittämillä, joista mm. hypoallergeeninen ja allergiatestattu ovat monelle tuttuja. Tosiasiassa kaikki kosmetiikka voi allergisoida eikä näiden väittämien käyttöä valvota tai säädellä mitenkään." (Inchihaku.fi)

Joka tapauksessa voin puhua vain omasta (ja parin muun henkilön) kokemuksesta. Kaikki kolme käytimme tätä samaa deodoranttia säännöllisesti ja tulos oli aika karmiva. Ja meni sitä paitsi hetki tajuta, että reaktion aiheutti käytössä ollut deodorantti. Kuulin kuitenkin, ettei satunnainen käyttö ollut aiheuttanut mitään ihoreaktioita.

Ehkä mielenkiintoisinta oli kuitenkin se, kun menin Garnierin internet-sivuille ja näin kohdan: "Garnier Mineral Deodorant, hyödynnä 100 % tyytyväisyystakuu", niin sivu aukesi alla olevan kuvan mukaisesti. Okei, ehkä kampanja oli jo loppunut, tai sitten muutkin käyttäjät olivat huomanneet, että tuotteessa saattaisi olla jotain vikaa.


Muita aiheesta kirjoitettuja juttuja lukiessa huomasin kuitenkin, että aika monella oli tästä tuotteesta vastaavia kokemuksia, mutta osa taas ei ollut huomannut mitään ihmeellistä. Uskon kuitenkin siihen, että tuotteessa saattaa olla jotain vikaa, mutta ehkä reaktio kuitenkin vaatii pitkäaikaisen käytön.

t. Enni

Kuvat: Garnier

P.s. mikä ihme oikosulku mulla oli tullut, olin kirjoittanut deodorantin deororant...? Se oli sen päiväunen vika...

Kommentit

 1. :o Mulle tuli myös ihottumaa tosta, käytin aikoinaa muutaman roll-on:in verran...höh todella jos se on yleisempääkin.

  VastaaPoista
 2. Voi ei.. Tuo on itselläkin käytössä ja meinasinkin jo kehua sitä ihan maasta taivaisiin..
  Itse käytin Adidaksen dödöä monia kuukausia, kunnes eräs päivä treenin ja suihkun jälkeen alkoi dödön levityksen jälkeen kauhea kirvely kainaloissa. Kainaloiden iho "paloi" niin pahasti, että siihen muodostui paksu kuori/rupi, johon käytin 2 viikkoa dödön sijasta vain hoitavaa voidetta. Tämän jälkeen tämä kuori irtosi lähes kokonaisena palana ja alta paljastui terve iho.
  Lääkärikin oli vähän kauhuissaan katsellessaan tätä tapausta.
  Toivottavasti omasi ei ollut jotain samankaltaista. =/

  VastaaPoista
 3. Äh vastasin teille, mutta eihän se tänne asti päässyt...

  Milma: Sullakin? :( Pakko johtua tuosta...

  RagDoll: Hui, kuulostaa pahalta! Mun kohalla kyse oli vaan ärtyneestä ja kutisevasta ihosta, ei ihan noin pahasta. Mutta koska on aika herkkä iho muutenkin, niin en ensin tajunnut, että johtui ehkä tästä...

  Mulla on nykyään käytössä Clarinsin deodorant, joka on hyvää, mutta kallista. Mutta se ei värjää mustia vaatteita! ja välillä käytän myös Dovea, joka sekin on ihan ok.

  VastaaPoista
 4. Mua on kauhistuttanut jutut joita tuosta dödöstä olen lueskellut. Itse käytin 3 kappaletta noita, eikä mtn oireita tullut. Itse asiassa kyseessä oli paras dödö joka suhteessa. Mutta pelottaa, että se aiheuttaa niin monelle ikäviä oireita. Yritänkin etsiskellä nyt uutta dödöä..ihan vaan oman mielenrauhani vuoksi. Tällä hetkellä kokeilussa Neutral, joka ei ole kovinkaan loistava tuote meikäläiselle.

  VastaaPoista
 5. Daphnion: Siis ennen mitään oireita, pidin tätä itsekin parhaana deodoranttina muuten! Mutta kun keskusteltiin aiheesta ja selvisi nämä jutut, niin ei sitä kauaa enää voinut suosikkina pitää. Sehän tulee tiestysi muistaa, että eivät kaikki ihmiset reagoi näihin sisältäviin ainesosiin samalla tavalla, joten ei kaikille synny samaa reaktiota. On silti aika kauhistuttavaa lukea muiden kommentteja vastaavista oikeista varsinkin, kun tuote on todella suosittua ja sitä ylipäätään saa kaupasta. Koska selvästi siinä on riski alkaa allergisoimaan paljonkin ihmisillä. En itsekään tiedä oikein, että mikä on paras deodorantti, se vaihtelee niin paljon vuodenajan suhteen itselläni. Mutta ainakin aika hyvä on tuo Clarinsin ja Doven dödöt, koska eivät ainakaan sotke mustia vaatteita helposti.

  VastaaPoista
 6. Itselleni Garnierin suihkeet ovat aiheuttaneet ihottumaa ja suoranaista palamista. Siirryin ekologisempiin vaihtoehtoihin: tällä hetkellä käytössä on jonkinlainen mineraalisuolasuihke, olen siirtymässä deodoranttikiveen. Pitävyydestä ja muusta on paljon juttuja ympäri nettiä, kannattaa googlettaa esimerkiksi Uuden Mustan deodoranttikeskusteluita.

  VastaaPoista
 7. Salla: Musta on tosi hassua, että tollasia tuotteita myydään!

  Mä en ole ollut ihan vakuuttunut noiden luonnondödöjen tehokkuuksista, niin en sellaisia käytä. Mutta kiitos vinkistä, pitää googlailla!

  VastaaPoista
 8. Mä en juurikaan käytä enään garnierin tuotteita. En sen jälkeen kun kyseisen merkin kasvojenpesuaine tukki ihokuokoseni ja sai aikaan finniryöpyn(pidin taukoa tuotteesta, ja testasin vielä uudelleenkin). Nyt muuten tätä kirjoittaessani tajusin, että ostin juuri reissuun mukaan Garnierin after sunin. Voi toivottavasti siitä ei tule mitään rektiota!

  VastaaPoista
 9. Ansku: :( Höh... Kieltämättä sitä alkaa itsekin alitajuntaisesti boikotoida tuotemerkkiä, jos joku sen tuote aiheuttaa iho-oireita. Toisaalta samalla mietin, että miten paljon jotkut esim. L'orealin ja Garnierin tuotteet eroavat toisistaan. Kun eikös Garnierilta tullut juuri uusi moussehiusväri? Vastaavaahan on L'orealilla ollut jo vuoden..

  Mmh toivotaan, ettei siitä tulisi mitään!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös