H&M - paperinukkemallit

Luin tänään jutun, jossa kerrottiin H&M:n nettisivujen mallikuvien olevankin rankasti photoshopattuja mallinukkeja, joille on lyöty eri kasvoja eri kuviin. Kyseessä olevat kuvat löytyvät mm. sovitushuone-osiosta. H&M tunnusti käyttävänsä manipuloituja kuvia, jotta vaatteet tulisivat esiteltyä parhaiten.

Mä olin itseasiassa monesti miettinyt, että ne kuvat ovat näyttäneet jotenkin oudoilta. Mallit poseeraavat kuvissa ihmeen tönkösti ja luonnottoman näköisesti, enkä todellakaan usko olevani ainut, joka niin ajatteli. Kuinka moni ammattilaismalli oikeasti poseeraa tällaisissa kuvissa näin?


Huvittavinta tässä on se, että vaikka H&M:n tavoitteena oli heidän mukaansa esitellä vaate parhaalla mahdollisella tavalla (luonnottoman vartalon päällä), niin olen aika usein itse ohittanut yllä näkyvän kaltaiset kuvat juuri siksi, että niissä vaatteet ovat näyttäneet luonnottomilta. Olen luokitellut tällaiset kuvat mielessäni puettaviksi "paperinukeiksi", koska vaatteet vaihtuvat kuvan päällä, mutta mallin asento ei. Siitähän siis jo näkee, että vaatteet on lisätty kuvaan jälkikäsittelyssä.

Nyt kun kuitenkin selasin valikoimaa uudestaan ja huomasin tuotteita, joita olin nähnyt myytävän liikkeissä aiemmin, niin toki sieltä löytyi poikkeuksiakin. Jotkut vaatteethan oli onnistuttu kuvaamaan oikein hyvin paperinukkemallien päällä. On tietysti ihan eri asia, että miltä vaatteet sitten oikeiden ihmisten päällä näyttävät...

t. Enni

Kuvat: H&M

Kommentit

 1. Äsh, ärsyttävää tuollainen. Ei tost nää yhtään miten vaate laskeutuu päälle, pituuksista yms. Mur. Ne-a-porterilla taas jokaikinen vaatekappale on kuvattu ihmisen päällä(vaikka tietty pitkiä hoikkelskoikkeils-malleja ovatkin), näyttää mielestäni oikein hyvältä, ja saa osviittaa siitä miltä vaate oikeasti näyttää.

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 2. Ninnis: Niinpä... En ole oikeastaan ikinä edes katsonut vaatteita tuon sovitushuonepalvelun kautta, koska eivät ne näytä ostettavilta :D

  VastaaPoista
 3. itsekin kyllä huomaan, että mielestäni vaatteet näyttävält parhaalta henkarissa ;)

  cloudbusted.blogspot.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös