Ai vähän stressiä?

Pakko tulla purkamaan vähän. Pääsen aloittamaan joululomani vasta 22.12... Ihan surkeaa! Olisihan se loma voinut toki alkaa "jo" 21.12, jos toiset oppilaat olisivat jaksaneet ottaa kaksi koetta samalle päivälle (tai olisivat sanoneet ei sille, kuka heille määräsi kokeen meidän koepäivällemme.) Niin, meillä on nyt koe vielä ensi viikon torstaina. Ja ensi viikollahan on jo jouluaatto! Mihin ihmeeseen tämäkin kuukausi häviää?

Tässä seuraavan kahden viikon aikana on odotettavissa muitakin kokeita. On matikkaa x2, fysiikkaa, ruotsia, tietokantoja, aliverkottamista (?!), Unixia, ja sitten tietysti ne kokeet, jotka menevät uusintaan... Tänään pääsin armollisesti läpi erään ihan vain sen ansiosta, että olin laittanut aika kirpeän palautteen opettajalle. Palaute koski jotakuinkin sitä, kuinka väärin on sakottaa oppilaita siitä, että tunteja on jouduttu supistamaan näinkin isosta kurssista. Minä haluaisin oppia, enkä yrittää opiskella kaikkea kotona yksin, kun nyt kerran tänne korkeakouluun ihan oikeasti pääsin sisään! Siis suuren työn takana oli tänään loppukokeen hyväksyttäminen 58,3% prosentin tuloksella, mikä omasta mielestäni kyllä pitäisi olla jo reilusti läpi. Ilmeisesti sähköpostipalautteeni toimi, koska pääsin juuri ja juuri läpi. Pahoittelut vielä jokseenkin karskista kielenkäytöstä opettajalle, mutta välillä täytyy päästää hieman höyryjä.


Tämän meneillään olevan viikon kohokohtana tuleekin sitten olemaan keskiviikon jouluruoka. (Hah?) Kaiken tämän räntäsateen, ällöttävän pimeyden ja rankan lukemisen (plus sairastelun) keskellä sitä alkaa arvostaa ihan pieniäkin asioita. Opiskelijahintainen jouluruoka, ihan parasta!

Koska huominen päivä, kuten kaikki muutkin tulevat päivät ennen lomaa, on (tai pitäisi olla) pyhitetty lukemiselle ja joululomani kestää näin ollen huikeat kaksi viikkoa, niin päätin ottaa hieman omaa lomaa ensi kuussa. Aika usein uusien kurssien alkaessa tunnit ovat melko tyhjänpäiväisiä, koska käydään vain läpi kurssisuunnitelmia. Näin ollen jätän siis muutaman päivän väliin. Eilen varasinkin matkan Fuengirolaan ensi kuulle ja tulen viettämään siellä sitten pari viikkoa. Eiköhän sillä pääse hetkeksi tästä arjesta pois ja sitten onkin taas virkeä mieli, jolla jatkaa kohti kevättä! Toivottavasti.

t. Enni

Kommentit

Lue myös