Näin se loma loppuu & Biopassi

Loma... Viikonloppu vielä ja sitten se olisi back to school. On kyllä loma tehnyt tehtävänsä, koska matikka on hyvin unohtunut jo näin viikossa. Onneksi tässä on vielä päiviä aikaa kerrata ensi viikon kokeeseen. Eilen vietin illan tosin ihan muissa askareissa, kuten lomalaisen kuuluukin. Valvoin ihan liian myöhään, koska jäin yöllä aivan totaalisesti koukkuun erääseen kirjaan, jonka kyllä olen jo kahdesti aiemmin lukenut... Kuitenkin nukuin tänään reilusti yli puoleenpäivään, mikä ei ole ollenkaan tapaistani.

Asiasta toiseen. Mulla ei ole nyt kameraa käytössä, joten joudun tyytymään vanhoihin kuviin. Viime viikolla taisin lisäillä tänne kesäasuja, joten miksipä en laittaisi sitten näitä viime talven ja kevään asujakin, kun kerran sellaisia muutaman satuin löytämään. Aika synkkiä asuja kylläkin. Pitää varmaan alkaa käyttää rohkeammin värejä.

Lähden muuten ensi kuussa käymään Virossa pitkästä aikaa. Viime reissusta on varmaan jo yli vuosi aikaa. Mun passi ei ole tällä hetkellä voimassa, joten se täytyy käydä uusimassa. Onko teillä muuten mitään ennakkoluuloja tuota nykyistä passisysteemiä kohtaan? Se, että niihin otetaan sormenjäljet ja että niitä ehkä tulevaisuudessa käytettäisiin rikosten selvittämiseen? Ja se miten passien mikrosiruja voidaan skannata jo nyt? Heijastuspinta-blogissa on aika mielenkiintoinen teksti linkkeineen aiheesta. Kannattaa lukaista läpi, jos yhtään kiinnostaa.

Niin mietin nyt vain, että ottaisinko kuitenkin sen henkilökortin passin sijaan...

t. Enni

Kommentit

 1. Mä itse oon myös huomannut et talvella varsinkin tulee automaattisesti pukeuduttua jotenkin synkemmin. Mikä on kyllä ihan hassua sillä just silloinhan sitä väriä kaipas vähän elämään :D

  Biopassista en tiedä, itse varmaan otan seuraavaksi henkilökortin kun en ihan kauheella todennäköisyydellä oo matkustamssa Eu:n ulkopuolelle, enemmän vetää toi Etelä-eurooppa mua puoleensa :)

  VastaaPoista
 2. Milma: Näin on, pitää tästä lähdin yrittää käyttää enemmän värejä heti, kun päivät pimenevät! :D

  Mulla on oikeastaan ihan sama juttu... En ole ikinä matkustanut minnekään, minne henkilökortti ei riittäisi. Mutta eihän sitä toisaalta koskaan tiedä. Henkilökortti kyllä on pienempi ja menee lompakossa. Mutta häviääkö se sitten helpommin? :D

  VastaaPoista
 3. sinä olisit uskomattoman kaunis jos hoikistuisit 7-10 kiloa :)

  VastaaPoista
 4. chatja: No onko hyviä vinkkejä? ;D

  VastaaPoista
 5. Tuon yllä olevan kirjoittajan teksti on pakko olla vitsi, tai sitten vain muuten päässä heittää. ;) Näytät upealta!

  Tuo passijuttu on kaksipiippunen asia. Toki haluaisin, että rikolliset saataisiin helpommin kiinni, mutta ajatus tietojen vuotamisesta väärille immeisille kauhistuttaa.

  VastaaPoista
 6. RagDoll: Nooh ihmiset ovat... :) Kiitos!

  Niin sama homma... Menin kuitenkin nyt hommaamaan passin, sillä Espanjassa vieraillessa Afrikka on liian lähellä ja sinne ei henkilökortilla pääse. Samaten Gibraltar...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös