Silmälasit

Mikä on ehkä maailman hankalin ostos? Silmälasit.

99% sovittamistani laseista ovat liian leveitä kasvoilleni. Ostin lasit viimeksi viisi vuotta sitten, enkä monen etsinnän jälkeen ole löytänyt uusia. Nyt lasit kuitenkin vetelevät viimeisiä, sillä niiden pinnoite on kulunut pois ja ovat ne kehyksetkin hieman kärsineet päälleastumisesta.

Kävin eilen kotikulmilla kaupoilla ja päätin poiketa yhteen suosittuun silmälasiliikkeeseen. Muutamien kymmenien kehyksien sovituksen jälkeen siirryin "hengettömien" kehysten pariin, koska ne yleensä sopivat kapeille kasvoille paremmin. Satuin kysymään optikolta, että kummalle sukupuolelle nämä edessäni olevat 30 kpl kehyksiä olivat tarkoitettu. Vastaus oli: "Siinä on molemmille... Onko sulla varattu aika?" Kieltävään vastaukseen lisäsin, että kunhan tulin koettamaan onneani. Vastauksena sain pienen hörähdyksen ja that's it.

Siis nyt kun mulla olisi jopa ollut varaa vaikka siltä seisomalta ostaa tai edes varata itselleni jotkut lasit, niin tuossa saamani palvelu?


Lähdin siitä sitten hölmistyneenä katselemaan vielä euron tarjouskehyksiä miettien, että pitääkö sitä nyt varata aika jo pelkkien kehystenkin sovitteluun... Mutta arvatkaa mitä? Löysin ehkä yhdet kivat! Hintalappu kertoi hinnaksi 158 euroa, mutta katsoin tarjousta: "Nämä kehykset eurolla (aiemmin lasit ostaneille.)" Mitä, miksi?! Tavallaan kuitenkin ymmärrettävää. En ole ennen ostanut sieltä laseja, joten liikkeellä ei ole tietojani ylhäällä. Mutta nyt kun kerrankin löydän kehykset, jotka voisin saada linsseineen 80 eurolla, niin joudunkin pulittamaan niistä lähes 300 euroa?

Niin vissiin, taisivat jäädä kehykset liikkeeseen.

No taistelu jatkuu, en aio vielä luovuttaa. Unelmieni kehykset ovat siellä jossain ja kyllä ne löytyvät kun aika on oikea.

t. Enni

Kuvat: Nissen & Insrumentarium

Kommentit

 1. Noi ihan ekut kehykset on mitä ihanimmat!

  VastaaPoista
 2. Niin ovat! Nuo viimeiset muuten olivat lähinnä niitä, joita liikkeessä testasin. Ne olivat vaan punaruskeat:)

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään ehkä eniten noista viimeisistä tummansinisistä.

  Munkin on todella vaikeaa löytää sopivia laseja - kooltaan ja malliltaan. Nykyiset lasit on Bangkokista, jossa yllättäen oli älyttömän upeita laseja ja todella laaja valikoima. Muutenkin siellä oli koko homma niin paljon pidemmällä mitä tulee palveluun, näontarkastuslaitteisiin ja trendien seuraamiseen. Melkein hävettää jotkut suomalaiset liikkeet, jossa lasit vain pölyttyvät...

  VastaaPoista
 4. Apua, käsittämättömän surkeaa palvelua, ja huono hinnoittelustrategia josta ymmärrettävästi vain vihastuu.

  Toivon kuvia uudesta asunnosta, millaimen se on?

  <3Ninnis

  VastaaPoista
 5. Minna: Voi vitsi, jos joskus tulisi menoa tuollaiseen paikkaan, niin pitää ehdottomasti katsoa valikoimaa. En ole edes tajunnut, että ulkomailta voisin laseja katsella :D

  VastaaPoista
 6. Ninnis: Joo... Ei taida tulla kauppoja siellä, kun ei edes apua saanut sovitukseen. Ihan hirveää palvelua.

  Kävin tänään muuten specsaversilla ja siellä oli ihan eri ääni kellossa. Sain apua saman tien ja myyjä näytti kaikki pienille kasvoille sopivat kehykset. Sanoi ihan suoraan, että mulla on todella vaikeat ja kapeat kasvot ja sovitutti mulla myös lasten kehyksiä, jotta nähtiin millainen leveys mulle sopisi.

  Tuohon palveluun oli kyllä enemmänkin kuin tyytyväinen ja yhdet kehykset sieltä saattaisivat ollakin hyvät. Ainut vaan, että heilläkin on tarjous kahdet yhden hinnalla, jolloin toisien metsästys on taas ihan yhtä haastavaa, kuin yksienkin löytäminen :D

  Asunnosta laittelen kuvia hetin, kun lamput saadaan kattoon ja tulee valoa. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös