YO-laketti

Onko paha juttu, jos ostaa jo olemassa olevan YO-lakin tilalle tällaisen??

Katsokaa nyt tätä upeaa Kirsi Nisosen ja BOB Helsingin yhteistyön tulosta, eli YO-lakettia! Tykkään älytömän paljon tästä ideasta, vaikka kyllä perinteinen lakkikin kauniilta näyttää.

Toivottavasti tätä valmistetaan tulevaisuudessa myös ammattilakkiversiona, koska on suuri vääryys etteivät ammattiopistojen naiset (tai miksei miehetkin) saa pukea päähänsä tällaisia!

Oletteko muuten samaa mieltä kanssani siitä, että eikö ylioppilasjuhla olekin hieman yliarvostettua? Kyllä amikset tekevät ihan yhtä ison työn, mutta heidän valmistumisia ei niin kuuluteta. (Saati kerrota valmistuneiden nimiä lehdissä ja netissä...) Mulla on molemmat tutkinnot ja omassa yo-lakissani onkin tummanvioletti samettinauha.

Ja olen kyllä ylpeä ammatistani!

t. Enni

Kuva: Kirsi Nisonen

Kommentit

 1. Mikä olet ammatiltasi? itse tykkään ihan tosta perus lakista, se on jotenkin.. symbolinen? :D

  VastaaPoista
 2. Olen media-assistentti-ylioppilas!

  Niin, on se lakki kyllä nätti!

  VastaaPoista
 3. Kyllä se lakki pitää olla! =) toi on hauska idea, mutta jotenkin kun se on aina ollut lakki.. :D

  VastaaPoista
 4. Omalla paikkakunnallani kyllä ammattiinvalmistuneidenkin nimet julkaistaan lehdessä joka kevät ja sykysy ylioppilaiden tavoin. Mutta on totta, että ylioppilaita vatvotaan vähän liikaa mediassa keväisin.

  Itsekkin olen ylioppilas ja merkonomi tosin lakkissani ei ole merkonomin rumaa harmaata nauhaa. Tutkinnot on suoritettu eriaikaan ja lakki on hankittu ensin. Perinteinen lakki on siitä hyvä, että sen tunnistaa. Tuo voisi olla mikä vaan hiuskoriste joita näkee erilaisissa juhlissa paljon. kaunis se kyllä on :)

  VastaaPoista
 5. En ole samaa mielta siita, etta ylioppilaaksi valmistuminen olisi yliarvostettua. Sen lakin saaminen on iso juttu ja vaatii aikamoisen tyourakan.

  Sen ei tarvitse olla ammattikoulututkinnolta pois. Ennemmin niin, etta ammattikoulusta valmistuminen on aliarvostettua - ei ylioppilasjuhlien tarvitse olla amiksesta valmistujalta pois.

  Olin jo unohtanut kokonaan taman amiksen ja lukion valisen kilpailun.

  VastaaPoista
 6. Niina: No se on kiva kuulla! Ja olen kanssasi samaa mieltä lakista, on se kaunis.

  VastaaPoista
 7. Hanna: Oletko valmistunut ammattiin? Tähän en voi kommentoida kuin, että jos nyt mietin omaa Yo-lakin saantia, niin en voi todellakaan kutsua sitä hirveän vaativaksi työurakaksi. Tein kyllä suuremman työn ammattiopiston päättötyötä tehdessä. Tietenkin kaksoistutkintolaisena on hieman vaikea samaistua lukiota suorittavaan, koska en suorittanut kuin hieman alle 60 kurssia yhteensä.

  Mutta olen tavallaan samaa mieltä kanssasi, amishypetystä pitäisi kyllä nostaa.

  VastaaPoista
 8. Henna: Niin, ehkä se lakki vie kuitenkin voiton. Ja suojaapahan sateelta :DDD

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo pantaidea :3

  Vastasin sun kommenttiisi vähän jälkijunassa, mutta tuossapa on. Anteeksi sekavuus :-D
  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4266853839585128465&postID=402013236897494857&isPopup=true

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentista, vastailen sulle kans paremmalla ajalla :D!

  VastaaPoista
 11. Itse juuri valmistun ylioppilaaksi ja kyllä mä olen ainakin sitä mieltä, että on tää lakki liian yliarvostettu. Ja jos ruvetaan työmääriä vertailemaan, niin eikös amikset tee ihan yhtä suuria työmääriä? Niillähän on päättötyöt ja opparit ja ties mitkä näytöt!

  Tasa-arvoista arvostusta ja onnea kaikille valmistuneille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman verran työtä, molemmat tutkinnot vaativat n. kolmen vuoden opiskelun. Amiksessa on vielä työharjoittelut ja opinnäytetyöt, kun lukiolaiset lukevat lukulomalla esim. neljään yo-kokeeseen.

   Muistan kyllä, että lukion tunneilla istuminen oli jokseenkin puuduttavaa, vaikka kursseja olisi ollut vain viisi jaksossa. Amiksessa oli hyvinkin viikkoja 8-16 ja 8-14, mutta mukavaahan se oli kun sai tehdä sitä mitä tykkäsi.

   Joten annetaan valmistuville amiksillekkin kunnon onnittelut! Kukaan omissa juhlissani ei nimittäin juurikaan onnitellut ammattiin valmistuvaa ;D

   ONNEA!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös