Viallinen tuote - Spirit Sierra

Tulipa tässä mieleeni eräs asia, kun kävin vierailemassa SpiritStoren nettisivuilla. Ostin sieltä jo lähes vuosi sitten (huhtikuussa) ruskean tekomokkaisen kenkäparin nimeltä Sierra. Taisin maksaa kengistäni noin 40 euroa, sillä ne olivat -20 % alennuksessa ja ovh. oli 49.00 €. Sattumalta huomasin toissapäivänä, että nämä kyseiset kengät ovat vielä SpiritStoren nettisivuilla myynnissä normaaliin hintaan, ja taisi olla myös muutama viikko sitten takaperin, kun bongasin näitä myös Tampereelta.

Tällainen söpö kenkäpari siis kyseessä: Olen ehtinyt käyttää kenkiä vain kaksi kertaa! Kun vedin popot jalkaani ensimmäisen kerran, oli kaunis kesäilta. Cruisailin skootterilla nämä korot jalassa isojen aurinkolasien ja avokypärän kanssa kaupan pihaan. Toisella kerralla pidin niitä koulussa hieman ennen kun lumi satoi maahan.

Pidin niitä jalassani vain yhtenä koulupäivänä, mutta noin neljän tunnin käytön jälkeen huomasin, että jokin laahasi maata. Hapsusomiste irtosi osittain MOLEMMISTA kengistä! Hetken tilannetta tarkasteltuani kävi selväksi, että hapsut eivät enää pysyneet varressa kiinni, sillä niiden liima oli pettänyt. Ilmeisesti hapsujen ja helmien viuhtominen kävellessä oli liikaa. 

Mutta olisikin mielenkiintoista kuulla, jos jollain muulla on ilmennyt näiden vastaavien kenkien kanssa samantyylisiä ongelmia?
 :'(

Nilkkurit hajosivat melko kauan ostamisen jälkeen, joten en ole saanut aikaiseksi käydä näyttämässä niitä Tampereen Koskikeskuksen SpiritStoressa. Eikä minulla ole enää tallella kuittiakaan...

Nyt pohdin, mitä tekisin niille. Pitäisikö niihin laittaa uusi liima, viedä ne suutarille, vai ottaa koko hapsuosuus pois ja muokata ne aivan toisennäköisiksi? (Esim. tekokarvareunus olisi kiva! :) Tämä vaan maksaa rahaa.

Jään nyt siis pohtimaan, mitä tekisin tälle kenkäparilleni. Olivat ne kuitenkin sen verran ihanat, että kuntoon ne täytyy saada! Vinkkejä ja ideoita otetaan vastaan. 

t. Enni

Kommentit

 1. Just tuollaiset tahdon kesäksi hippimekkoni pariksi! Juoksisin heti osatmaan ellet olisi varottanut. (ja ellen olisi ärsyttävässä lakossa ostelun suhteen... Josta ihan vähän lipesin. Mutta, en ole maksanut ostoksiani vielä, joten sitä ei lasketa! ;)

  VastaaPoista
 2. Kaverillani on itseasiassa nämä toiset hapsukengät, mutta ovat mustat http://www.spiritstore.fi/index.php?m=2&cid=12&pid=SP27011 Niitä hän on ainakin pitänyt todella paljon ja näyttäisikin, että hapsut on ommeltu kiinni.
  Aah nettikauppa;) Mullakin oli tänään ostoskorissa vaikka mitä, mutta sittn tyhjensin sen ja suljin selaimen :/

  VastaaPoista
 3. jos uskaltaa tehdä ite jotain muutoksia, niin ton vois ommella takasin paikoilleen neulalla ja langalla, tai repiä kokonaan pois ja ommella turkissomisteen hapsujen tilalle kuten mainitsit. mutta jos ei uskalla niin paras on ehkä viedä ne suutarille ja pyytää niitä pelastaan kengät.

  VastaaPoista
 4. Niin! Tuo tekoturkissomiste voisi kyllä olla hauska. Voi olla, että joudun kyll'ä joka tapauksessa käyttää kenkiä suutarilla ommelluttamassa, ellen sitten keksi jostain sen verran kestävää liimaa, että hapsut tai karva pysyisi siinä.

  Typerää vaan, että pitää ruveta maksamaan melkein uusien kenkien korjauksesta. :(

  VastaaPoista
 5. Täytyy reissun jälkeen kattella jos vielä löytyis. Tai jos hyvin käy, niin löydän matkalta ne :)

  VastaaPoista
 6. Kiva tämä blogisi! :)

  Kannattaa viedä takaisin liikkeeseen! Nuissa on ollut tuota vikaa. Saat tod näk rahat takaisin tai myyjä käyttää suutarilla. Uutta paria ei kannate ottaa koska nuissa tosiaan on tuota vikaa, joten niille kävisi tod.näk samallalailla. Vieläkin kengät voit kiikuttaa liikkeeseen, jos tuollainen vika ilmenee niin se johtuu selvästi valmistusvirheestä eikä käytöstä. Ja jos olet kortilla maksanut niin kuitiksi käy verkkopankista tulostettu kuitti! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos!

  Löysinpä tuon vanhan tapahtuman tilitiedoista!
  Voihan sitä aina kokeilla, katsotaan mitä tapahtuu.

  VastaaPoista
 8. Saitko käytettyä kenkiä liikkeessä? Tulin blogiasi kurkkimaan ja muistin, että sinullahan oli ne vialliset kengät! :)

  todellajossain.blogspot.com

  VastaaPoista
 9. En ole vielä päässyt käymään Tampereella, jonne mun varmaankin täytyy ne kengät viedä. Tuo tilitieto mulla on vieläkin tallessa ja ensi kerralla ajattelin kenkiä siellä käyttää! :)

  Katsotaan sitten, mitä tapahtuu :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös