Photoshop tutorial - Liquify / Saisiko olla -5 kg?

Seuraava Photoshop-tutoriaali kertoo siitä, miten voi manipuloida esim. omaa vartaloa valokuvissa. Tällä työkalulla voi huijata helposti muita, mutta toisaalta myös itseään. En juuri käytä tätä työkalua. Joskus, jos kuva on huonosta kulmasta kuvattu, tai jokin pieni juttu häiritsee, voi olla että korjailen sitä tällä työkalulla, mutta mitään radikaaleja muutoksia en tee ikinä. Useimmiten kuitenkin tämä työkalu vei miniläppäristäni tehot, jolloin isojen kuvien muokkaamisessa en jaksa tätä edes käyttää.

Kyseessä on Photoshopin Liquify-työkalu, eli toisin sanoen kaikkien naisten pelastus! Tällä saa helposti vyötärön esiin, reidet pienemmiksi, tai näyttämään vaikka viisi kiloa kevyemmältä. Tämän oppiminen on todella helppoa, ehkä oikeastaan vähän liiankin. Kynnys huijata itsensä pienemmäksi on melko pieni.

Vähätehoisissa koneissa Liquify-työkalun käyttäminen saattaa olla hieman vaikeaa. Suosittelenkin jo näin aluksi pienentämään kuvaa vähän, jolloin tietokone jaksaa tallentaa halutut muokkaukset. Muokkaamani kuva on kokoa 1500 x 1000 pikseliä.

Avaa kuva ja tee siihen halutut muokkaukset ennen Liquify-toimenpidettä. Tallenna kuva varmuuden vuoksi, sillä Liquify-työkalu saattaa joskus kaataa Photoshopin isoa kuvaa muokatessa.

Näin pääset alkuun:

Valitse Filter/Suodin-valikosta Liquify. Uusimmissa (CS->) versioissa Liquify löytyy heti Filter-valikon yläosasta, vanhemmista versioista se löytyy Distort-valikon alta.


1.       Valitse ylin työkalu eli Warp Tool.
2.       Valitse työkalun koko sen mukaan, mitä muokkaat. Laajoissa alueissa pidä sivellin isona, pieniä yksityiskohtia muokatessa pienennä kokoa.


Tällä työkalulla voi vetää, tai kaventaa kohtia. Ole tarkkana, että teet kaikki muutokset kohtisuoraan! Eli jos kavennat vyötäröä, tee se vaakasuuntaisesti painamalla ja liikuttamalla, äläkä vinoittain. Jossain tapauksissa, joissa tausta ei ole tasainen, muokkauksen huomaa helposti tällaisista virheistä.


 


3.      Warp-työkalulla voi tehdä lähes kaikki muokkaukset, mutta kannattaa kokeilla, mitä muut työkalut tekevät. Ainakin Reconstruct Tool on hyödyllinen, koska sillä saa muokattua pieleen menneen kohdan alkuperäiseksi.

4.      Revert-nappia painamalla kuva palautuu myös alkuperäiseksi, eli kaikki muokkaukset voi helposti kumota.

5.      Lopuksi paina OK ja anna kuvan latautua rauhassa. Tässä vaiheessa Photoshoppi saattaa usein mennä jumiin, jos muokkaat liian isoa kuvaa, tai teit siihen paljon muutoksia.

Tässä tutoriaalissa ei ole enempää step-by-step -ohjeita, sillä jokainen muokatkoon kuvansa kuten haluaa. Tietenkään mielellään ei kannattaisi muokata ollenkaan, koska useimmiten ihan pienet asiat, jotka kiusaavat itseä, eivät näytä muiden silmiin huonoilta.

Lopputulos:

pienennetty / alkuperäinen / isonnettu

Yllä olevasta kuvasta näkee kuitenkin, että mitä tuolla työkalulla voi tehdä. Oikeastaan olen ihan tyytyväinen alkuperäiseen keskimmäiseen kuvaani ilman mitään muutoksia. :) 

t. Enni

Kommentit

 1. Tykkään sun blogista (tosin sun hiukset herättää vähän liikaa kateutta ;) ja jään ihan varmaan vakkariseuraajaks! :) Hauskaa aina löytää uusia, hyviä blogeja!
  Itse en osaa oikeestaan yhtää mitään muokkailla (joo, rajaus on se mihin mä keskityn :D) ja ei herran jestas! Toi on aika pelottavaa miten helposti toi kropan muokkaus käy! Onneks ei todellisuudessa kuitenkaan ihan noin helppoa, muuten oltais pian kaikki samannäköisiä ja -kokoisia.. Tylsää olisi! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon Maija ihanasta kommentista! Lämmittää mieltä tällaiset :--) Ja tosta mun tukasta, äh se on inhottava takkukasa aina kun on auki;DDD

  Nii on toi muokkaus aika uskomatonta. Ideana näissä tutoriaaleissa ei mulla ole saada ketään ihmistä muokkailemaan ittestään luonnotonta, vaan juuri se, miten helppoa se on ja tarvitaessa sitten osaisi käyttää kuvanmuokkausta hyväkseen.

  Kiitos kuitenkin, uudet lukijat ovat aina tervetulleita! Varsinkin kun on tämä blogi ihan tuore juttu vielä ittellekki ;D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös