Piganit vs. korkkarit.

Luin tänään kommentin, jossa eräs henkilö kommentoi tyyliäni sanoin: ”Henkilökohtainen mielipiteeni on, että näytät paremmalta korkokengät jalassa.” Mikäkö on oma henkilökohtainen mielipiteeni? No ihan täysin sama! Tietysti näytän paremmalta korkokengät jalassa, nehän kuin automaattisesti taikovat minulle kunnon ryhdin, saavat jalat näyttämään pidemmiltä ja tietysti ovat myös kauniimpia kuin tasapohjaiset kengät. 

Totuus on kuitenkin se, että korkokengillä kävely on minulle arkisin hankalaa ja pidemmän päälle se myös rasittaa jalkojani. Oli senttejä sitten seitsemän, tai kaksitoista. Pidän kyllä korkoja aina kun se on mahdollista, mutta usein arkisin jalassani ovat mukavaakin mukavammat bootsit. 

Kuljen päivittäin junalla, ja koska juna-asema Riksussa ei ole aivan kouluni lähellä, täytyy minun kävellä (ellei ihana koulukaverini tarjoa minulle kyytiä). Joudun siis hipsimään koululle päivisin nopeasti. Minun on mahdollista selvitä koulumatkasta kävellen 10 minuutissa, jos a) kävelen lujaa ja b) minulla on jalassani hyvät kengät. Jos tarpoisin kouluun korkkarit jalassa tuolla lumen seassa, olisi kulkuni sellaista sipsutusta, että matka veisi varmaan tuplasti enemmän aikaa. Ja juna on Riihimäellä 15 minuuttia vaille tasan.

Tästäpä siis tulikin mieleeni esitellä teille marraskuussa syntymäpäivälahjakseni tinkaamat Andiamon Pigan-saappaat. Voi kyllä näistä taisteltiinkin!

 


Syksyllä mielessäni kummitteli ajatus löytää hyvät biker-bootsit ja selailin jokusen viikon kenkäkauppojen nettisivuja. Andiamon Pigan-saappaat jäivät heti ensimmäisellä kerralla mieleeni, vaikka eivät ne mitkään maailman kauneimmat kengät olekaan. Kävin useasti Andiamon nettisivuilla katselemassa näitä kenkiä ja totesin hinnankin todella hyväksi! Aidot nahkasaappaat maksoivat nettisivujen mukaan 39,90 euroa. Jostain kumman syystä samojen kenkien mustat versiot maksoivat 79,90 euroa. 

Pian tein päätöksen ja lähdin Jumbon Andiamoon hankkimaan kenkiä. Täydelliset jalkaani, mutta kuinka ollakaan liikeessä huomasin, että kenkien hinta oli 79,90 euroa. Tässä vaiheessa tiesin jo oikeuteni ja menin kassalle kysymään tuotteen virheellisestä hinnasta. No tästä seurasi pieni taistelu… 

Tietysti myyjät sanoivat, että kengissä luki oikea hinta, mutta minä pyysin silti myyjää tarkistamaan asian netistä. Noin 10 minuutin päästä myyjä palasi luokseni ja sanoi, että netissä luki kenkien hintana 79,90 euroa. Olin hieman hämmentynyt asiasta, joten päätin sitten olla ostamatta kenkiä.

Kuinka ollakaan asia kaiveli minua vielä kotonani, joten kävin Andiamon sivuilla katsomassa hintaa uudestaan. No arvaattekin varmaan, että mitä siellä luki… Niin 39,90 euroa. Soitin heti myymälään ja selitin heille asian uudestaan. Kerroin olevani pettynyt, koska liikkeen myyjä väitti hintaa oikeaksi, vaikka kävikin tarkistamassa nettisivujen hinnan. Puhelun lopuksi myyjä lupasi ottaa asian hoidettavakseen. Kului viikonloppu ja maanantaina sain soiton, että saisin hakea kenkäni Jumbosta netissä ilmoitettuun hintaan! 

Tässä siis pienen taistelun kautta hankitut valmiiksi kuluneen näköiset bootsini, jotka ovat varmasti maailman pehmeintä nahkaa, niin sileät ne kun ovat. Kaiken lisäksi ne istuvat jalkaani täydellisesti!

t. Enni

Kommentit

 1. Tosi mukavan näköiset kengät. :) Mulla on vähän sama ajatusmaailma arkikenkien kanssa, niillä on tolkuttoman hidas kävellä ja jossain vaiheessa päivää päkiöitä alkaa kuitenkin särkeä, jos ympäriinsä talsimista on paljon. Ja kukaan ei voi väittää, että jaloille hyvät kengät eivät voisi olla myös hyvännäköisiä!

  VastaaPoista
 2. Niin on todella hyvännäköisiä kenkiä ilman korkoakin. Mutta ei tullut yllätyksenä minulle, että jalkaani sopisi paremmin korot, koska korkkarit kruunaavat mielestäni asun kuin asun. Haastavaahan olisi se, että miten saada asukokonaisuus näyttämään yhtä hyvältä ilman korkoja, kuin koroilla ;D

  VastaaPoista
 3. No onpahan törkeää. Olisin kyllä vaatinut vielä lisäalennusta juoksuttamisesta. Järkyttävää valehtelua. Ihan täälä niskakarvat nousi pystyyn ja taisi tulla vähän savuakin korvista :D

  Mutta kenkäsi näyttävät ehkä maailman pehmeimmiltä. Ihanat!

  VastaaPoista
 4. Niin, ne ovat pehmeät!

  Yritin kyllä kysyä, josko kengät olisi voitu postittaa vaikka lähimpään Andiamoon, mutta eivät kuulemma voineet tehdä niin. Aikamoista taistelua kenkien saamiseksi kyllä kävin, kaunistelin tekstissäni hieman totuutta... Mtta pääasia oli kuitenkin, että kengät sain. Hieman tietty tuli lisäeuroja matkoista, mutta olen silti tyytyväinen:)

  Myyjä, jopa lopulta hoiti asiaa, ansaitsee paljon ruusuja! Ne, jotka myymälässä katsoivat hinnan väärin, sen sijaan eivät. ;D

  VastaaPoista
 5. törkeetä... mutta onneksi sait kenkäsi lopulta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös